? DRASPO C700

Legjobb választás a C700

A C700 szervokormányműve kompakt kivitelű, azaz a vezérlő és a működtető szerkezet egy egységbe, a lehető legkisebb geometriai térfogatba van összeépítve. A vezérlés a kormányműnél forgótolattyús rendszerű, a visszaérzékelést a vezérlőtolattyú (rotor) és a kormányorsó között elhelyezkedő torziós rúd biztosítja. A kormánymű golyósorsós rendszerű, a golyók visszavezetése mindegyik esetben a dugattyúban elhelyezett golyóvisszavezető csővel vagy csőfelekkel történik. A dugattyúban találhatóak a hidraulikus véghelyzet határolás szelepei. A dugattyú palástja fogaslécnek (illetve változó áttételű kormány esetén) fogasívnek van kiképezve, amelyhez a kormánytengely fogazata kapcsolódik. A kormánytengely és a dugattyú fogazatának alakja attól függ, hogy a kormánymű belső áttétele állandó vagy pedig változó-e.

A változó belső áttételű kormánymű előnyei

A hagyományos, állandó belső áttételű kormánymű kimenő nyomatéka (állandó nagyságú működtető nyomást feltételezve) a teljes kormánykar elfordulási tartományban állandó. Ez két hátránnyal jár: egyrészt a kormányzott kerekek geometriájából adódik, hogy a kerekek egyre nagyobb mértékű elfordításához egyre növekvő nyomatékigény tartozik, másrészt a járművek nagy sebességű haladásánál, egyenes menetben, amikor csak kis kormánymozdulatokra van szükség, a kormánymű érzékenységét növelni, azaz a belső áttételt csökkenteni célszerű.

Éppen ezért általánosan, szinte kizárólag minden gyártó a változó belső áttételű szervokormányokat ajánlja vevőinek, amelyek között a C700 kimagaslóan jó paraméterekkel rendelkezik.

C-700 részletek

Kormánymű áttétel választható
a) 19.2:1 b) 21.6:1

Kormánykerék fordulatok száma 97o kormánykar elfordulásnál
a) 5.2 b) 5.8

Kormánykar elfordulás (kinematikailag kihasználható): 2x48.5o

Hidraulikus nyomaték 150 bar nyomáson 90% hatásfoknál: 7300 Nm

Üzemi nyomás: 160 bar max.

Kormányzott tengely terhelése (javasolt érték): 6500-8500 kg

Szivattyú javasolt szállítása: 16-24 dm3/perc

Megengedett üzemi hőmérséklet: 100 oC max.

Olajminőség: ATF Type A

Kormánymű olajtérfogata: kb. 1.9 dm3

Kormánymű tömege (olaj és kormánykar nélkül): kb. 48 kg

Kapcsolat

 • Draspó-Tempó Autó és Szolgáltató Kft.

 • Telephely
  2310 Szigetszentmiklós, ÁTI Sziget Ipari Park
   
 • Levelezési cím
  Draspó-Tempó Autó és Szolgáltató Kft. 2321 Szigetbecse, Petőfi S. u. 33.
   
 • Központi telefon: +36-24-538-400
   
 • Mobil: +36-30-520-3262

 • E-mail:auto@draspotempo.hu

impresszum

A C700-as szervó kormánymű fejlesztője, gyártója és jogtulajdonosa a Draspó-Tempó Kft. A C700 márkanév és termék a Draspó-Tempó Kft. tulajdona. Az oldalon található fotók, látványképek, grafikák, logok a Draspó tulajdonát képezik, azt másolni, bármilyen céllal felhasználni, közzétenni csak a Draspó Kft. előzetes engedélyével lehetséges. A C700-as kormányfű fejlesztése az Európai Unió Közép-Magyarországi Operatív Program keretében valósult meg, KMOP-1.1.4-11/A-2011-0089 azonosító számon. Minden jog fenntartva, Draspó-Tempó Kft.

Új Széchenyi Terv

Pályázó neve: Draspó-Tempó Autó és Szolgáltató Kft.

 

Projekt megnevezése: Nagyméretű haszongépjárművek kormánymű-fejlesztése és magyarországi gyártáselőkészítése

 

OP név: KMOP

 

Pályázat neve: 1.1.4-11/A Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása

 

Támogatás összege: 71 098 831 Ft

 

Forrás megnevezése: ERFA